Ayrıntılar geliyor…
Related Posts
Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gamze Nur Müjdeci, Gıda İsrafı ve Döngüsel Ekonomi Hakkında Konuştu
Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gamze Nur Müjdeci, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü raporuna göre dünyada her yıl 1.3 milyar ton gıda israf edildiğini belirtti. Müjdeci, gıda israfının sadece ekonomik bir sorun olmadığını, aynı zamanda ahlaki bir sorun olduğunu vurgulayarak, israfın önlenmesine dikkat çekti. Hitit Üniversitesi olarak döngüsel ekonomiye işaret ederek bölgede çalışmalara başladıklarını açıkladı.
Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gamze Nur Müjdeci, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü raporuna göre dünyada her yıl 1.3 milyar ton gıda israf edildiğini belirtti. Müjdeci, gıda israfının sadece ekonomik bir sorun olmadığını, aynı zamanda ahlaki bir sorun olduğunu vurgulayarak, israfın önlenmesine dikkat çekti. Hitit Üniversitesi olarak döngüsel ekonomiye işaret ederek bölgede çalışmalara başladıklarını açıkladı.
Bakanlık, ayçiçek yağı için yeni düzenleme yaptı
Ticaret Bakanlığı üretimi düşen ayçiçek yağı için kolları sıvadı. Bakanlık, yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçek yağı için 2025 yılı tarife kontenjanı uygulaması yeniden belirledi. Buna göre, 1 Ocak-30 Nisan 2025 tarihleri arasında hasadın yaklaştığı dönemde düşük ücretli ithalat uygulaması yapılmayacak.
Ticaret Bakanlığı üretimi düşen ayçiçek yağı için kolları sıvadı. Bakanlık, yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçek yağı için 2025 yılı tarife kontenjanı uygulaması yeniden belirledi. Buna göre, 1 Ocak-30 Nisan 2025 tarihleri arasında hasadın yaklaştığı dönemde düşük ücretli ithalat uygulaması yapılmayacak.
Japonlar Muğla’nın sarı susamına büyük talep gösteriyor
Ramazan pidesinden simite, tavuk yemeklerinden böreklere kadar geniş bir yelpazede kullanılan susam, özellikle Japonlar tarafından tercih ediliyor. Türkiye’nin susam ihracatı hedefi ise 250 milyon dolara ulaşmak.
Ramazan pidesinden simite, tavuk yemeklerinden böreklere kadar geniş bir yelpazede kullanılan susam, özellikle Japonlar tarafından tercih ediliyor. Türkiye’nin susam ihracatı hedefi ise 250 milyon dolara ulaşmak.