Adana’da Savcı Adayı Mithat Can Yalman Otel Odasında Ölü Bulundu
Adana’da savcı adayı Mithat Can Yalman, konakladığı otel odasında başından tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu. Canına kıydığı değerlendirilen Yalman’ın, olaydan 4 saat önce sosyal medya hesabından mobbing iddialarını dile getirdiği ve hayatına son vermek istediğine dair bir mesaj paylaştığı belirtildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 yaşındaki savcı adayının ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Yalman’ın, mesai arkadaşlarının kendisinden uzun süre haber alamaması üzerine durumun polise bildirildiği öğrenildi.
3 Nottan ve Antidepresan Kullanımından Bahsedildi
Sinop doğumlu Yalman’ın odasında ağır antidepresanlar bulunduğu belirtildi. Ayrıca Yalman’ın odasında 3 adet not tespit edildi. Yalman’ın 10 Ekim 2024’te Dr. Ekrem Tok Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesine kaydı olduğu belirlendi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Yalman, canına kıymadan önce bir hakim tarafından mobbing ve tehdite uğradığını iddia etti.
İşlem Yapılmayan Şikayetler
Yalman’ın X hesabından yapılan açıklamada, “Bir yargı mensubu Adana Adliyesinde çalışan Cumhuriyet Savcısı Adayı olarak bir kaç hususu bilginize arz etmek ve hayatla olan bağımı tamamen kopartmak istiyorum. Koordinatör Hakimimiz M.Ç’nin mobbing ve tehditlerine maruz kalıyorum. Buna mentör savcım S.Ü.Y adlı şahsın da tehditleri eklenince (bu hususta ilgili kişilerde ses kaydı mevcuttur)… ” ifadelerine yer verildi.
Ne Demek Mobbing? Mobbing Mağduru Nasıl Hisseder?
Mobbing (Yıldırma) , bir kişinin iş yerinde sistematik olarak psikolojik baskıya maruz kalmasıdır. Hedef alınan kişiyi dışlamak, küçümsemek, yıpratmak veya istifaya zorlamak amacıyla gerçekleştirilen mobbing, genellikle sözlü taciz, dedikodu, yetkilerini kısıtlama, aşırı iş yükü verme veya kişinin başarılarını küçümseme gibi yöntemlerle gerçekleştirilir.
Mobbingin bireyler ve kurumlar üzerinde ciddi sonuçları bulunmaktadır. Stres, depresyon, özgüven kaybı ve tükenmişlik sendromu gibi psikolojik sorunlara neden olabilir. Fiziksel olarak ise baş ağrısı, mide rahatsızlıkları ve uyku problemleri görülebilir. İş yerlerinde ise mobbingin çalışanların verimliliğini düşürdüğü, ekip ruhunu zarar verdiği ve yüksek çalışan sirkülasyonuna yol açtığı bilinmektedir.
Mobbinge uğrayan kişiler genellikle kendilerini yalnız, değersiz ve çaresiz hissederler. Özgüven kaybı yaşarlar ve sosyal hayattan geri çekilirler.